Selecteer een pagina

LIEVE LEZER,

Vandaag, op deze mooie zonnige dag, neem ik even de tijd om wat te delen met jullie…

Mijn leven de laatste jaren was nogal een rollercoaster. Van een bijstandsuitkering, naar 1, toen 2 en zelfs 3 banen tegelijk. Banen waarin ik alleen betaald kreeg als ik werkte. Hmmm…een jaar lang geen verlof op de weekenden na. Best een ding. En toen ik op een bepaald moment op een station stond onderweg van de ene naar de andere baan met tranen stromend over mijn wangen….
realiseerde ik mij dat het geen gezonde situatie was. Niet lang daarna kon ik bij 1 werkgever stoppen en hield ik er nog maar 2 over.

In 2015 gebeurde er iets waardoor ik een grote wake-up call kreeg, zo’n AHA-moment, daardoor ben ik heel anders naar het leven gaan kijken. Ik ging nadenken over wat ik nou echt wil? Ben ik gelukkig? Hoe wil ik dat mijn leven er uit ziet de komende jaren?

VRIJHEID….

Vrijheid loopt als een soort rode draad door mijn leven….in mijn privéleven was er heel lang vrijheid (als single) en nu had ik steeds meer het gevoel dat ik dat in mijn werkleven ook graag wilde creëren. Ik had al zolang in de pas gelopen, 9 tot 5, sleur, maar durfde nog niet, en liet mij lekker nog een beetje meer conditioneren door de mensen om mij heen, die zich hardop afvroegen of het wel iets voor mij is dat ondernemen. Twijfel over mijn doorzettingsvermogen, of ga toch gewoon een baan zoeken, dat geeft tenminste zekerheid….nou nee hoor!

Als Virtual Assistant kan ik werken waar ik wil, zolang er internet is, en wanneer ik wil, overdag, in het weekend, heel vroeg of heel laat….dat geeft mij weer dat gevoel van vrijheid!

HOE DAN?

Toen ik vorig jaar te horen kreeg dat mijn baan zou stoppen per 31 december. Was ik in paniek…oeps daar ging mijn veilige basis. Ik ging solliciteren, op leuke banen, maar met heel veel weerstand.

Uiteindelijk viel het kwartje…dit was het moment om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Het cliché van dichte deuren en nieuwe open deuren. Deze kans moest ik grijpen. Beetje eng maar hey…ik wilde toch zo graag meer vrijheid?

Een vriendin had al een keer iets verteld over werken als Virtual Assistant. Of dat niet iets voor mij is? Die doen het goed, zei ze en zijn van onschatbare waarde….en ik met mijn jarenlange secretariële ervaring, dat kan ik ook, dacht ik…hopsakee 1 + 1 = 2!

Dus aanpassing gedaan bij de KvK, voorbereiden, hoe ga ik dit naar buiten brengen. Hoe word ik zichtbaar en hoe gaat men mij bereiken en waarom? Ik riep hier en daar wat en BAM daar was al de eerste opdrachtgever…lucky me of valt alles nu op zijn plek?!

Inmiddels 3 maanden onderweg….en ik mag wel zeggen dat ik een vliegende start heb gemaakt. Daar ben ik dankbaar voor. Ik geniet iedere dag. Maar vind het ook spannend. Want waar ik voorheen gewoon betaald kreeg voor 24 uur, moet ik nu echt die declarabele uren maken om betaald te krijgen….da’s andere koek heb ik gemerkt! Een uitdaging…en daar hou ik van, want dat houdt mij scherp.

WAAROM IK?

Ik heb gemerkt dat veel kleine zelfstandigen op een punt komen waar het eigenlijk te veel wordt om het allemaal nog alleen te doen, denk aan zaken waar ze geen zin in hebben zoals facturen inboeken of klanten na bellen voor betalingen, of taken waar ze niet goed in zijn bijv. social media of wijzigingen aanbrengen op de website. Genoeg te verzinnen…

Hierdoor kun je je focus verliezen en ben je eigenlijk niet meer, of in ieder geval minder met de de groei van jouw bedrijf bezig. En dat punt is het punt waarop een VA kan bijspringen. Voor de uren die jij nodig hebt. Gewoon afgepast.

Een VA denkt mee met de ondernemer, zij is tenslotte zelf ook ondernemer.
Een VA is betrouwbaar en betrokken.
Een VA heeft specialistische kennis.

WAARMEE HELP IK ONDERNEMERS?

Er zijn zoveel taken die een Virtual Assistant / Onine Business Assistant uit handen kan nemen,
denk aan:
• Allerlei secretariële taken,
• organisatie van events,
• travel planning,
• social media planining,
• creëren van visuals voor social media,
• teksten redigeren, blog schrijven,
• set-up van webinars,
• email marketing, via Autorespond, Active Campaign of Mailchimp, enz.

Iedere dag ben ik nog blij met mijn beslissing. Oh ja en het zal echt niet altijd rozengeur en maneschijn zijn maar ik ben happy en dat is waar het om gaat. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en hoop nog wat meer specialisaties toe te kunnen voegen dit jaar.

Oh ja en ik ga vast ook nog een aantal keren op mijn snufferd, dat ik dan wens dat ik een gewone baan heb, dat ik niet weet of ik wel goed genoeg ben…hoort er bij!! Opstaan en weer doorgaan!

Ben je er nog…cool! Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om dit te lezen.

Geniet van het zonnetje…ik ga ook even wat vitamine D halen!

Veel liefs,

Anne